Melyek az infraszauna legfőbb előnyei?

Az infraszauna egyik legnagyobb előnye, hogy alacsony – kb. 45-55 fokon – működik, ezért olyanok is használhatják, akik nem bírják a forró levegőjű, hagyományos szaunát.

Az infraszauna másik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem a levegőt melegíti fel, hanem belülről a testünket, azaz az infravörös hő belső lázat és vérbőséget idéz elő, ezáltal erőteljes izzadás indul be, ami a sejtekből a méreganyagok távozását segíti elő.

1. Az infraszauna legfontosabb előnye: az is használhatják akik nem bírják a meleget!

Az infraszaunában a verejtékezés mértéke és ezzel együtt a méregtelenítés általában jóval erőteljesebb is, mint a finn szaunában. Egészségügyi szempontból vitathatatlan az infraszauna előnye a forró levegős szaunához képest, hiszen utóbbi típus nagy hátránya a magas hőfoka, ami akár szívpanaszokat vagy egyéb problémákat is okozhat, főleg, ha szaunázás után azonnal jéghideg vízzel zuhanyozunk le.

Az infraszaunát ezért jóval többen használhatják, olyanok például, akik nem bírják a forró levegőjű szauna kabinokat, vagy olyanok is, akiknek esetleg magas a vérnyomása, vagy akár visszeres a lábuk. Az infraszaunában ugyanis a hőmérséklet könnyen állítható, így egyéni igényeinknek megfelelően lehet az infraszaunában alacsonyabb vagy magasabb hőfok, persze ez leginkább akkor igaz, ha egyedül használjuk a szaunát.

2. Gyors felfűtési idő

Az infraszauna előnyei közé sorolható az is, hogy az infraszauna felfűtési ideje mindössze néhány perc, a hagyományos, forró levegőjű szaunához képest, amelynek felmelegedési ideje 30-50 perc, vagy ennél több is lehet, mérettől függően.

Ennek köszönhetően az infraszauna fogyasztása jóval mérsékeltebb a finn szaunánál, illetve a szaunázásra jóval kevesebb időt elegendő rászánni, így adott idő alatt sokkal hatékonyabb és eredményesebb a szaunázás – akár méregteleníteni szeretnénk, akár lazítani, akár egyéb célból ülünk be egy kabinba – ha az infra változatot választjuk.

2. Kíméletes lapsugárzók, egyenletes hő

Nem minden infraszaunára igaz, de a legmodernebbekre igen, hogy olyan fűtőelemekkel, lapsugárzókkal felszereltek, amelyek egyenletes meleget árasztanak, és hozzáérve nem kell attól félnünk, hogy égethetnek, szemben a korábbi fűtőbetét típusokkal, amelyeknél gyakran előfordult az egyenlőtlen hőeloszlás.

3. Többféle típus

Az infraszaunáknak többfajta kivitele létezik, így vannak kabinos, azaz fából készült típusok, találkozhatunk hordozható infraszaunával, sőt elterjedtek olyan készülékek is, ahol az infraszaunát kombinálják masszázsfunkcióval is.

3. Léteznek kis méretben is

A hordozható infraszaunák között is van kétféle, az egyik az ülő, a másik a fekvő típus. Utóbbiak nagy előnye, hogy otthoni használatra tökéletesen megfelelnek, mivel nem foglalnak nagy helyet, illetve használat után könnyedén összepakolhatók.

További információ a mobil szaunákról:
Hordozható infraszauna és mobil infraszauna: https://infraszauna.hu/infraszaunak/solo-system/

4. A hordozható infraszauna előnyei

A hordozható infraszaunák fogyasztása nem több mint egy háztartási gépé, könnyen tisztántarthatók, ráadásul, mivel otthoni készülékek, ezért nem kell senkihez alkalmazkodni, ha szaunázni szeretnénk, és nem alakulhat ki kellemetlen érzés amiatt, hogy esetleg másvalaki után fekszünk be a szaunába vagy ülünk rá a padra, még akkor is, ha törölközőt teszünk magunk alá.

Fekvőkabin kis szobában is elfér

Sunlighten Hordozható fekvő szauna (Solo System)

A hordozható infraszaunák egyik fontos tulajdonsága, hogy a fejünk kint van a szaunából, így aki esetleg nem szereti a bezártságot és azt, hogy a feje is melegszik a szaunázás során, számára a legjobb megoldás a hordozható infraszauna. Természetesen, ha a szauna használata közben mégis szeretné, hogy a fejét is érje az infrasugárzás, akkor a fekvő típus esetében megoldható, hogy beljebb bújjon az infraszaunába, így melegedve át tetőtől talpig.

5. Egyéb kiegészítők

A finn szaunákban használatos illóolajok az infraszaunában is használhatók, ezt általában illóolaj párologtatóval oldják meg, illetve a kombinált készülékek esetében lehet választani az arcra és a nyakra permetező funkciót, mely az illóolajat hígítva irányítja a kívánt felületre. Választani lehet az infraszaunában fényterápiát is, mely az agyunkban fejti ki hatását, és hozzájárul ahhoz, hogy nyugodtan ellazulhassunk, feltöltődjünk energiával.

5. Színterápia

A színektől függően más és más az élmény, a különböző színeknek megfelelően testünk különböző részei aktivizálódnak. Az infraszauna használata nagy segítséget jelenthet különböző problémák kezelésében, például vérnyomás szabályozásában, ízületi fájdalmak csökkentésében, sebgyógyulás gyorsításában, ezen kívül hatékony kiegészítője lehet fogyókúrának, ráadásul egészséges módon és úgy, hogy a bőr rugalmassága, feszessége is megmarad.

Az a hatás a finn szaunához képest sokkal inkább jellemző az infraszauna esetében, éppen ezért diéta mellé, bőrszépítésre kifejezetten előnyös az infraszauna használata.

Kapcsolódó oldal: Az infraszauna előnyei (infraszaunaszakerto.hu)

Sunlighten infraszaunák

Scroll to Top